Богослови ще дискутират темите за образованието и християнските ценности на голям научно-практически семинар във Варна

„Образование и ценности“ е темата на голям научно-практически семинар, който ще бъде открит в Младежки дом – Варна, от 14 ч. на 28.11.2022 г. Семинарът се организира от Варненска и Великопреславска света митрополия, Община Варна, Регионална управление на образованието – Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

„Знанието за християнството, разгледано в контекста на училищното образование.“, „Ползи от наличието на кабинет по религия в училище.“, „Иконописта, като изкуство променящо светоусещането и моралните ценности на съвременното подрастващо поколение.“, „Работа с деца в риск.“, „Използване на проектно базирано обучине в часовете по религия.“, са лекциите, които ще бъдат представени по време на събитието от преподаватели в ЦПЛР – ОДК, гр. Варна.

Гост-лектори на форума ще бъдат проф. д-р. Магдалена Легкоступ от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”, Православен богословски факултет,  катедра „Историческо и практическо богословие”, доц. д-р. Свилен Тутеков и доц. д-р. Мариян Стоядинов – преподаватели в катедра „Библейско и стематическо богословие”, автори на учебниците по „Християнство-Православие” за СИП и ЗИП.

Семинарът ще бъде открит от г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна. Сред гостите се очаква да бъдат Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, д-р Ирена Радева, началник на РУО – Варна, г-жа Лилия Христова, директор „Образование и младежки дейности“ в Община Варна, представители на училища от област Варна.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии