Международна научно-практическа конференция в ИУ – Варна

На 25.11.2022 г. от 10.00 ч. в Зала 1 на ИУ – Варна ще се проведе 37-та Международна научно-практическа конференция „Строително предприемачество и недвижима собственост”, която се организира ежегодно от 1985 година от катедра „Бизнес, инвестиции, недвижими имоти” (БИНИ).

Инициатори за провеждането й са създателите на катедра БИНИ проф. д-р Станислав Хаджиев и проф. д-р ик. н. Георги Димитров. Тази традиция се продължава от техните последователи повече от 35 години.

Мотото на конференцията „Строително предприемачество и недвижима собственост” не е променяно от 2006 г., но тематиката на докладите е актуална и широкообхватна. Основният акцент е поставен върху проблемите на икономиката и управлението на строителството, териториалното устройство и недвижимата собственост.

Тематичните направления са:

  • Дигитализация и иновации в строителството;
  • Инвестиционен процес и инвестиционни проекти;
  • Пазар и оценяване на недвижими имоти;
  • Устройство на територията и планиране на населените места;
  • Предизвикателства пред сектор „Строителство“ в условията на криза;
  • Предизвикателства пред сектор „Операции с недвижими имоти“ в условията на криза;
  • Устойчиво строителство.

Организаторите на конференцията изразяват своята убеденост в полезността на срещата между учени, изследователи, представители на бизнеса и студенти. Представените доклади и дискусията по тяхната проблематика, изводите и препоръките в тях ще доведат до теоретични и практикоприложни обобщения, които ще бъдат изключително полезни и ще  способстват за развитието на икономическата теория и бизнеса.

Докладите от международната научно-практическа конференция „Строително предприемачество и недвижима собственост“ 2022 ще се публикуват в електронен сборник на издателство „Наука и икономика” с ISSN 2683-0280. Сборникът е включен в националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране, поддържан от министъра на образованието и науката чрез Националния център за информация и документация.

Повече информация за участниците и програмата на форума ще намерите тук: https://www.ue-varna.bg/bg/news/37-ma-mezhdunarodna-nauchno-prakticheska-konferentsia-stroitelno-predpriemachestvo-i-nedvizhima-sobstvenost/1905


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии