Звезда от „Откраднат живот“ се срещна с млади варненски театрали

Актрисата Гергана Стоянова, която влезе в образа на д-р Поли Грънчарова в един от най-успешните български телевизионни сериали – „Откраднат живот“, се срещна с възпитаници на театралните школи и школата по гражданско образование на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Пред ученици от „Вълшебната завеса“, „Глобус“ и „ДМП – Европейски мост“ тя разказа за работата си в театъра, телевизията и киното.

„Преследвайте мечтите си и никога не се отказвайте!“, посъветва младите варненци актрисата. Тя не скри, че е необходимо много работа и отдаденост, за да успееш. „Бъдете любознателни! Не любопитни, а любознателни, защото има разлика!“, отбеляза още Стоянова. Отговаряйки на въпросите на децата, актрисата се върна в ученическите си години, както и на следването си във ВИТИЗ (ред.бел. – сега НАТФИЗ) и премеждията, които е имала.

На няколко пъти тя цитира легендата на българското кино Стефан Данаилов, който приживе обичал да казва, че е необходимо десетилетия да работиш за изграждане на името си, а след това то започва да работи за теб. Гергана Стоянова показа също нагледно детайли от пантомимата и говори за работата си в дублажа. През 2021 г. тя е отличена с награда „Икар“ за „Най-добър дублаж“ за ролите на Мария и Елиза във „Влад“, а от 2018 г. е първата жена, председател на Гилдията на актьорите, работещи в дублажа (ГАРД). Актрисата отгърна завесата и за това как с нейния глас е озвучена навигацията за пътуване в телефоните.

За спомен от ОДК Гергана Стоянова отнесе луксозен албум, събрал дългогодишната история на комплекса, който й бе връчен от г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР, както и брой от ученическия вестник „НахОДКи“. Събитието с актрисата бе в рамките на проект „Вдъхновяващи срещи“, който има вече над 50 издания.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии