Двама младежи бяха осъдени за опит за кражба в съучастие на медна ламарина от покрив на църква

Двамата подсъдими – съответно на 25 и на 20 години, получиха от Варненския районен съд различни наказания. По-големият от тях бе осъден на 5 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с 3 години изпитателен срок, а вторият съизвършител, който към датата на деянието е бил непълнолетен, получи условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода.

Самият опит за кражба е осъществен в късния следобед на 25 март 2020 год. във Варна, чрез използване на техническо средство – тесла. Двамата подсъдими проникнали в двора на църквата, покатерили се на покрива и с носената от тях тесла започнали да вадят закрепващите пирони на медната ламарина, с която бил обшит покрива на сградата. Те откъртвали различни по големина парчета ламарина, смачквали ги и ги поставяли в предварително подготвени от тях сезалени чували. Действията им предизвикали силен шум и били забелязани от живущ в съседство гражданин, които подал сигнал за случващото се чрез тел. 112. Пристигналите на адреса полицейски служители заварили и задържали на местопроизшествието двамата извършители.

Наказанието беше наложено по силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение. Имуществените вреди, причинени от деянието, са възстановени. Вещественото доказателство по делото – теслата, послужила при извършване на престъплението, се отнема в полза на държавата и след влизане на съдебния акт в сила следва да се унищожи. Двамата подсъдими, които са с чисто съдебно минало досега, приемат да заплатят солидарно направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии