Виртуозната пианистка Мартина Табакова с концерт във Варна

След като се завърна от записи в Италия за нов албум към лейбъла “OnClassical”, на 29ти октомври, събота, от 19:00 Мартина Табакова ще изнесе рецитал в Художествената галерия “Борис Георгиев”. Презентатор в концерта е популярният изпълнител Костадин Георгиев-КАЛКИ.

Програмата е интересна – със съвременни творби от българската композиторка, която живее в Люксембург Албена Врачанска, 90 годишната София Губайдулина, Оливие Месиен и Георг Лигети.

Любопитното е ,че едно от пиесите от “Музика ричерката” на унгарския композитор Георг Лигети публиката добре познава от филма на Стенли Кубрик “Широко затворени очи”.

Френският автор Оливие Месиен пък освен като композитор, е бил и известен орнитолог и е записал над 200 вида птици! В концерта ще бъде изпълнено “Испанско каменарче” ,в което Мартина Табакова ще претвори на пианото звуците на различни животни.

Програмата бе успешно представена тази година на престижния международен фестивал “Софийски музикални седмици” и бе номинирана за събитие на месец юни на предаването “Вечната музика” по Българската национална телевизия.

Концертът е с ВХОД СВОБОДЕН и се реализира с подкрепата на Министерство на културата.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии