Наградиха проф. Казимир Попконстантинов с орден „Св. ап. Андрей Първозвани“

Кметът на Варна Иван Портних присъства на награждаването на археолога проф. Казимир Попконстантинов с най-високия орден „Св. апостол Андрей Първозвани“, връчен му от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Повод за отличието са особените заслуги на българския учен, историк, археолог и епиграф към към Варненската и Великопреславска епархия, която е богата на исторически и археологически паметници, свидетелстващи за важното значение на първата и втората български столици – Плиска и Велики Преслав.

Варненският и Великопреславски митрополит запозна множеството християни с богата биография на проф. Попконстантинов и отбеляза, че той се е трудил в своето поприще в продължение на повече от пет десетилетия. Проф. Попконстантинов изрази благодарност за високото отличие и сподели свои мисли за огромното историческо и археологическо богатство, което се намира във Варненска и Великопреславска епархия.

По предложение на кмета Иван Портних през 2017 г. проф. Казимир Попконстантинов бе отличен със званието почетен гражданин на Варна.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии