Геймърски лаптоп – накратко за различните марки и видеокартите

Всеки производител на геймърски лаптопи има уникален стил. Някои се отличават с отличителен дизайн на хардуера, докато други се концентрират върху уникален софтуер.

Обърнете внимание на марките

Alienware (Dell) – В допълнение към създаването на собствена мощна машина от настолен клас с Alienware Area-51m, Alienware навлезе на пазара на тънки и леки лаптопи с Alienware m17. Dell също произвежда собствени компютри от начално ниво.

Линията Republic of Gamers на Asus се отличава със стилен дизайн. Софтуерът Armoury Crate Ви позволява да персонализирате RGB подсветката, а софтуерът ROG Gaming Center споделя данни за устройството като например температура, съхранение и използване на RAM. Zephyrus G14, най-добрият лаптоп на AMD, който сме виждали, също е произведен от Asus.

Acer – Acer е известна с това, че произвежда хардуер, който е едновременно достъпен и иновативен като например нелепия Predator 21X с неговия извит дисплей и механична клавиатура. Можете да регулирате скоростта на вентилатора и да следите използването на процесора и графичния процесор с помощта на приложението PredatorSense.

HP – Линията Omen на HP вече има по-елегантен външен вид, като същевременно запазва геймърската естетика. Приложението Omen Command Center предоставя информация за използването на графичния процесор и централния процесор, използването на оперативната памет и мрежов бустер, който позволява приоритизиране на честотната лента.

Gigabyte и дъщерната ѝ компания Aorus осигуряват известно разнообразие. Моделите на Aorus са стройни и тънки, докато Gigabytes обикновено са от по-нисък клас и предлагат повече цветови опции. Ще получите софтуер Fusion за персонализиране на RGB, независимо от това коя опция ще изберете. При машините Aorus са налични функциите Command and Control за прост овърклок.

Legion е името на геймърската линия на Lenovo, която наскоро претърпя минималистична промяна на дизайна. Вместо да разработва нов софтуер, компанията промени приложението си Vantage, за да наблегне на информацията за CPU, GPU, RAM и HDD и да включи бутон за увеличаване на скоростта на вентилатора.

MSI – Геймърските лаптопи на MSI често са големи, черни и червени, но последният модел Stealth Thin на компанията показа, че тя е способна да произведе и нещо по-небрежно. Разбира се, отличителното лого на дракона винаги ще се вижда. В комплекта е включен наскоро обновеният софтуер Dragon Center от MSI. Той позволява наблюдение на системата, множество профили на производителността, управление на вентилаторите и персонализиране на подсветката на клавиатурата.

Razer – Chroma, някой каза ли това? Дизайнът на Razer е сред най-добрите в индустрията и е известен със своето RGB осветление. Можете да записвате макроси и да управлявате осветлението на лаптопи и аксесоари с помощта на Razer Synapse.

Какъв графичен процесор Ви е необходим

Безспорно, видеокартата е един от най-важните компоненти при избора на геймърски лаптоп.

– Гейминг от начално ниво: GTX 3050 или RX 5500M ще Ви позволи да играете повечето игри, макар и на посредствени настройки, ако не Ви се налага да играете на най-високи настройки. С GTX 3060 ще разполагате с малко повече мощност, като смятаме, че тя е забележима и си заслужава парите. Можете да очаквате да платите между 1500 и 2000 лева за лаптоп с тези карти, въпреки че напоследък виждаме, че те са малко по-скъпи, вероятно заради недостига на компоненти.

– Основен гейминг: GeForce RTX 3060 на Nvidia е прилична универсална карта, която Ви позволява да играете повечето игри при високи настройки, но RTX 3070 или 3070 Ti ще Ви даде по-значителен тласък. RX 6700M от AMD не е най-добрият производител, но ще свърши работа. Въпреки че недостигът на компоненти все още е налице, очаквайте лаптопите с тези карти да струват между 2000 и 2800 лева. Възползвайте се от различните отстъпки като ardes.bg promo code, за да намалите цената за този модел лаптоп.

– VR и най-високо ниво гейминг: RTX 3070 ще Ви позволи да играете почти всичко при високи настройки, докато най-мощните карти от серията 30 – RTX 3080 или RTX 3080 Ti – ще позволят по-плавен VR и специални ефекти. С тези карти можете да започнете да подсилвате ефекти като Nvidia Gameworks. Тези лаптопи могат да струват от 3000 лева до 4000 лева, в зависимост от допълнителните спецификации, които Ви трябват. Въпреки това можете да играете видеоигри с лъчева траектория и да получите по-висока честота на кадрите с новата серия RTX. В зависимост от настройките, които използвате, RTX 3070 или RTX 3080 Ti може дори да са Ви достатъчни, за да играете игри в 4K.

Заключение

Закупете геймърски лаптоп, който ще Ви служи в продължение на няколко години. Вземете графичен процесор от среден до висок клас, ако можете да си го позволите, въпреки че очевидно по-добрата карта ще предложи по-добра производителност. Въпреки че трябва да помислите и за оперативната памет и процесора, това решение е по-важно. Компонентът, който може да се надгражда най-много, е паметта, но повече е за предпочитане, защото игрите изискват много място. Избирайте между бързи дисплеи и високи резолюции, помислете за софтуера, който ще Ви бъде най-полезен, но имайте предвид, че няма да получите дълъг живот на батерията.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии