ОДК – Варна спечели големите награди за литература и журналистика в Петнадесетия национален ученически конкурс „Стоян Михайловски“

ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, завоюва големите награди в разделите „Литература“ и „Журналистика“ от Петнадесетия национален ученически конкурс „Стоян Михайловски“. Това става ясно от протоколите на журито, публикувани на официалната страница на Община Русе.

Голямата награда – статуетка „Стоян Михайловски” и парична премия от 100 лв.   от Фондация „Русе – град на свободния дух“ за литературно творчество, получава Анастасия Тришина от ЛК „Касталия“ при ЦПЛР-ОДК, гр. Варна.

Статуетка и парична премия от Фондацията получава и видеорепортажът „Черно море. За хората и рибите“, реализиран от екип на в-к „НахОДКи“ към ЦПЛР-ОДК, гр. Варна в сътрудничество с БНТ2.

Специалната награда за впечатляваща идея и художествена интерпретация в раздел „Литературно творчество“ също идва в ОДК – Варна. Отличието е за Карина Цветкова от ЛК „Касталия“.

Възпитаници на „Касталия“ печелят още награди в различните възрастови групи и при индивидуалното участие, става ясно от изнесените резултати.

В Петнадесетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” са взели участие общо 131 млади автори от цялата страна, както и 4 журналистически екипа.

Отличията ще бъдат връчени на специална церемония в Русе на 29.10.2022 г.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии