Функции, опции и бонуси при слот машините

Поради огромното разнообразие от видео слотове, разработчиците на игри постоянно се конкурират помежду си, за да предложат най-много бонуси и други авангардни функции. Изборът непрекъснато се разширява, защото всяка седмица в повечето големи казина се пускат от 10 до 20 нови видеослота. Трудно е да се отличиш от тълпата, затова в слотовете постоянно се появяват нови функции – или комбинации от функции, които никога преди не са били използвани.

Символи, които се запазват, движат, променят или растат, печалби, които са били увеличени,  допълнени или замразени. Налични са бонусни игри с безплатни завъртания, игри “избери и кликни” или джакпот. Всяка комбинация от бонусни функции, която търсите, може да бъде намерена в слот машината. Всъщност, като се има предвид колко голямо внимание се отделя на бонусните функции на видеослотовете, почти може да се твърди, че “нормалните” печалби, които са резултат от печелившите линии на слот машината, са най-малко интересният аспект на тези игри.

Подредени символи (Stacked symbols)

Символите на барабаните се подреждат, което означава, че повече от един и същи символ се появяват наведнъж. Това може да увеличи шансовете Ви за печалба, като увеличи броя на печелившите комбинации.

Ходещи и падащи символи

Бонус символите в играта, които често са уайлд символи, могат да се движат по барабаните по различни начини, включително ходене и падане. Това често се случва в допълнение към повторните завъртания.

Увеличаващи се символи

Това са символи, които се приземяват на определено място на колелото и след това се разпространяват, за да покрият по-голяма площ. Често, когато даден символ се разширява, се покрива цялото колело, на което се намира.

Лепкави символи (Sticky symbols)

Ако даден символ е лепкав, той запазва позицията си през останалата част от безплатните завъртания или повторните завъртания. Всички печеливши символи в много видеослотове са лепкави. Тази бонусна функция ще приключи след повторно завъртане, което не добавя към печелившата комбинация.

Повторни завъртания (Re-Spins)

Ще получите безплатни допълнителни завъртания, ако получите повторни завъртания. Това често се случва във връзка с друга бонусна функция, като например разширяване или преместване на символи. Ако слот машината има падащи символи, ще получите повторни завъртания, когато печелившите символи изчезват и се появяват нови, което увеличава шансовете Ви за печалба от онлайн машинки.

Мултипликатор

Множителите увеличават печалбите Ви. Те често се появяват заедно с други бонусни функции, но можете да ги получите и чрез използване на символ като уайлд. Когато получите печеливша комбинация, този вид символ ще умножи печалбата Ви по посоченото число. Въпреки че най-често се срещат множители x2 и x3, някои видеослотове предлагат множители до x30 или дори по-високи.

Бонус рунд

Безплатните завъртания са най-типичният бонус кръг, който може да бъде задействан във видеослот. Като част от игровия рунд, който е активирал бонуса, Вие получавате възможността да направите тези завъртания безплатно. Това обаче не е единственото предимство, което обикновено ще получите. Често получавате допълнителни бонусни функции в допълнение към безплатните завъртания. Това могат да бъдат допълнителни завъртания, разширяващи се символи, по-големи символи, лепкави символи или почти всяка друга бонусна функция, която може да бъде налична. По време на играта често е активен множител, който ви дава възможност да постигнете много по-големи печалби, отколкото в режима по подразбиране на играта.

Pick & Click е друг типичен елемент на бонус кръговете. Ще получите предварително определен брой символи и като ги изберете, ще спечелите нещо. Понякога разполагате с определен брой избори, а друг път можете да продължавате да избирате символи, докато достигнете до “събиране” или празен символ. Възможно е да изберете бонусни функции, преди да получите безплатни завъртания, защото тези бонусни игри могат да бъдат получени и в допълнение към безплатните завъртания. Освен безплатните завъртания и игрите “Вземи и кликни”, бонус рундовете могат да бъдат под формата и на други игри и функции, но почти винаги е сигурно, че тези бонус игри са тези, при които имате най-големи шансове да уцелите голяма печалба в слот машината.

Специални и уайлд (wild) символи

В по-голямата част от видеослотовете обикновените символи – тези, които можете да видите в таблицата с печалбите – са тези, с които всъщност печелите, а печалбата, свързана с тях, се основава на броя, който получавате в печеливша комбинация. В допълнение към тях има и допълнителни специални символи. Най-типичният от тях е wild символ. Тъй като wild символите в играта могат да заемат мястото на други символи, можете да спечелите дори ако нямате необходимия брой обикновени символи. Поради тази причина wild символите често се считат за най-добрите символи във видео слотовете.

Скатерът е друг уникален символ, който ще виждате често. Това е символ, който не е ограничен от никакви печеливши линии и може да донесе печалба навсякъде, където се появи. Скатерите често се удвояват като бонус символи и могат да стартират бонус игри като безплатни завъртания. Обикновено се нуждаете от три скатера, за да задействате бонус кръг, но повече скатери могат да Ви дадат предимство, като Ви осигурят повече избори в играта “избери и кликни” или допълнителни безплатни завъртания.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии