Откриха Дълбоко технологичен иновационен порт Варна

Кметът на Варна Иван Портних участва в церемонията по откриването на Дълбоко технологичен иновационен порт Варна (Varna Deep Tech Innovation Port) в Икономически университет – Варна. Срез официалните гости на събитието бяха представители на Европейския институт за иновации и технологии, министри от служебното правителство, ректори, представители на бизнеса и стартъп общноста и на браншовити организации.

Дълбоко технологичен иновационен порт Варна, проект на Икономическия университет и Junior Achievement България, е насочен към създаване и развитие на устойчиви технологични иновации.

Видео обръщение към присъстващите отправи Мария Габриел – европейски комисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.

„През 2020 година по инициатива на Община Варна бе подписан Меморандум за сътрудничество между представителите на академичната общност, бизнеса и администрацията в подкрепа на каузата „Варна в Град на Знанието“. Целта ни беше да осигурим взаимодействие между заинтересованите страни за ребрандиране на града чрез развитие на високите технологии в основните сектори на икономическия живот – транспорт, туризъм, медицина, ИТ и морска индустрия. Радвам се, че днес присъствам на събитие, което се вписва напълно в тази наша обща цел и е стъпка към развитие на потенциала на нашия град” каза кметът Иван Портних.

След откриването, участниците посетиха новото пространство на Дълбоко технологичен иновационен порт Варна, разположено в сградата на университета.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии