Започна основен ремонт на улици в район „Одесос“

Започна основен ремонт на ул. „Начо Начев“- в отсечката от ул. „Ангел Кънчев“ до ул. „Беласица“, и на ул. „Никола Бацаров“ – в участъка от от ул. „Дрин“ до ул. „Беласица“ в район Одесос, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Предстои да бъде извършена цялостна подмяна на пътната и на тротоарна настилки, с изграждане на достъпна среда, подмяна на осветлението с ново енергоефективно и енергоспестяващо.

Поетапно ще започне ремонт и на останалите улици в района на Колхозния пазар, а именно: ул. „Ивайло“ – в участъка от ул. „Ангел Кънчев“ до ул. „Беласица“; ул. „Цар Иван Страцимир“ – от ул. „Ангел Кънчев“ до ул.“Беласица“; ул. „Хан Маламир“ – от ул. „Ангел Кънчев“ до ул. „Беласица“; ул. „Стара планина“ – от ул. „Ангел Кънчев“ до ул.“Беласица“; ул. „Беласица“ – от ул. „Кракра“ до ул. „Д-р Пискюлиев“.

Ремонтните дейност ще се извършват по две улици, с цел да не се затруднява достъпа до домовете на живущите и до пазара от посетителите му, посочват още от ресорната дирекция.
Продължават дейностите по благоустрояване на междублоковото пространство в обхвата на карето ул. „Д-р Пискюлиев“, ул. „Парижка комуна“, ул. „Кракра“, ул. „Дрин“, ул. „Л. Бенковски“ и ул. „Хараламби Ангелов“. Проектът предвижда реконструкция на спортни игрища, изграждане на фитнес на открито, кътове за отдих, рехабилитация на тротоарните настилки, ремонт на съществуващите и изграждане на нови алейни мрежи, ремонт на паркингите, обособяване на джобове за контейнери, подмяна на осветлението с ново – енергоефективно. С реализацията му ще се постигне подобряване, естетизация и модернизация на градската среда в района.

Сподели
Share