Кметът на Девня кани представителите на многофамилни сгради във връзка с енергийното обновяване на жилищата

В дните от понеделник до петък следващата седмица, кметът на Девня Свилен Шитов ще проведе по график срещи с представители на всички многофамилни жилищни сгради в общината във връзка с предстоящото отваряне на процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – eтап I“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.

Общият бюджет на процедурата е почти 1.13 млрд. лв., минималният размер на проект е 100 хил. лв., а максималният 6.5 млн. лв. Финансирането на одобрените сгради ще е до 100 %. Предвижда се общините да кандидатстват в партньорство със Сдружения на собствениците на сгради, регистрирани по Закона за управление на етажната собственост. Допустими за финансиране са всички многофамилни жилищни сгради, които се управляват по реда на ЗУЕС, т.е. в които броят самостоятелни обекти са най-малко четири и принадлежат на повече от един собственик и са проектирани преди 26 април 1999 г.

Няма ограничения в броя на проектите, с които може да кандидатства една община, но в рамките на едно предложение, може да се включи само една сграда/ блок секция.

След изпълнението на енергоспестяващи мерки, сградите следва да постигат клас на енергопотребление „В” и минимум 30% спестяване на първична енергия. Продължителността на изпълнението на всеки проект следва да е до 30 месеца.

Кандидатстването с проекти е в рамките на два срока- до 15-ти февруари 2023 г. и до 31 март 2023 г.

Отделните дати и часовете на срещите, които ще проведе кметът Шитов в Девня от 10 до 14 октомври 2022 г., с представителите на Сдружения на собственици на многофамилни жилищни сгради, ще бъдат съобщени допълнително.

КМЕТЪТ НА ДЕВНЯ КАНИ НА СРЕЩИ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА МНОГОФАМИЛНИ СГРАДИ ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ…

Posted by В-к "Девненски Възход" on Tuesday, October 4, 2022


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии