Екопарк Варна бе домакин на работна среща на учени от БАН

Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания Българска академия на науките (ИБЕИ БАН) и Националния институт по физика и ядрено инженерство – Румъния в Университетска Ботаническа Градина – Варна.

В периода 3-6 октомври 2022г. Университетска Ботаническа Градина – Варна беше домакин на работна среща на специалисти от ИБЕИ БАН (Институт по океанология и Лаборатория оксидативни процеси, Институт по невробиология) и департамента „Приложна ядрена физика“ на Националния институт по физика и ядрено инженерство „Хориа Хулубей“, Букурещ, Румъния. Основната тема на срещата беше „Приложение на метода на индуцирано от елементарни частици рентгеново излъчване (PIXE) за анализи в биологията и екологията – случаят Черно море“.

Специалисти от УБГ-Варна и Балчик участваха в дискусиите по време на презентациите и проведоха ботаническа обиколка на гостите на парка, представяйки естествените и изкуствено създадените екосистеми в ботаническата градина.

Организирането и посрещането на работни групи от специалисти в Екопарк Варна, повдигането и дискутирането на екологични въпроси, е част от научно–образователната и социална мисия на Университетски Ботанически Градини.

ЕКОПАРК ВАРНА ДОМАКИН НА РАБОТНА СРЕЩА НА УЧЕНИ ОТ БАНИнститути от БАН (Институт по биоразнообразие и екосистемни…

Posted by Университетски Ботанически Градини~University Botanic Gardens on Wednesday, October 5, 2022


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии