Кметът Иван Портних награди председателя на асоциация „Да съхраним жената“

Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен знак с лента на Йорданка Ненчева, председател на асоциация „Да съхраним жената“ по случай 25-та годишнина от създаването на организацията. Отличието бе връчено на празнична церемония по случай юбилея и в присъствието на много бизнес дами, представители на сдружения и камари.

25 години са възрастта на младостта, така че съм сигурен, че ни предстоят още много прекрасни проекти заедно”, заяви той. Кметът поздрави екипа за цялостната дейност през годините.

“Историята и делото на нашата Асоциация написахме заедно. Всички тук имат своя личен принос за просперитета на социалните каузи във Варна. Затова това отличие ще стои в Асоциацията, защото то е плод на многогодишна работа на нашите 70 души от колектива, 240 бизнес дами, 25 деца  аутизъм и техните 50 родители, каза Йорданка Ненчева.

Раздадени бяха и традиционните награди, които дава Асоциацията. Тази година се връчват пет приза „Достойна варненка“ – в областта на изкуството на Стоянка Гунчева – основател и ръководител на арт център „Арлекин“; в областта на социалната сфера за Мая Донева – генерален секретар на Европейската асоциация на доставчиците на социални услуги /EASPD/ и бивш изпълнителен директор на Карин дом; в областта на изкуството за Елица Тодорова – певица, перкусионистка, заела пето място в конкурса „Евровизия“; за млад дарител на Елена Раличкова – собственик на магазин за приложни изкуства, събрала над 25 000 лв. за специална въртележка за деца с двигателни затруднения, и приз за музикален ръководител на Мария Славова – поетеса, народна певица и ръководител на “ПС Импулс“.

Отличена в конкурса „Жена предприемач“ е Дарина Родинова – създател на първата семейна Люта ферма в село Страшимирово, а по-късно патентова бранд люти продукти. Призът „Жена предприемач в туризма“ получи Христина Миткова, създател и собственик на туристическата фирма „Chartair“. Призът „Жена мениджър“ е за Стефка Пеева – председател на съвета на директорите на „Булавто“, „Жена мениджър във финансовата сфера“ Диана Бисерова – управител и финансов мениджър на Kredit Capital. Наградата „Млад предприемач“ получи Димитър Вълев – генерален мениджър на „Акватек“.

Асоциация “Да съхраним жената” е създадена през 1997 г. като организация с нестопанска цел в обществена полза. Член е на Обществения съвет за социална рехабилитация и интеграция, в който участват неправителствени организации, работещи в подкрепа на хората с увреждания и техните семейства. Асоциацията е част от Обществения съвет за равнопоставеност между жените и мъжете. Тя успешно си партнира с Община Варна в изпълнение на проекти от Социалната програма, в резултат на което към Асоциацията работят Център за социална рехабилитация и интеграция “Импулс”; Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания „Живот под дъгата“; Център за психологическа рехабилитация и превенция “Ръка за ръка”; Клуб на доброволеца и други.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии