Започват дейностите по „Техническа поддръжка и ремонтно-възстановителни работи на улично и парково осветление в район „Приморски”

Започват дейностите по изпълнение на обект: „Техническа поддръжка и ремонтно-възстановителни работи на улично и парково осветление за нуждите на Община Варна на територията на район „Приморски”. Мероприятията включват различни видове строително-монтажни работи – текущ ремонт на уличното осветление, възстановяване на стълбове на уличното осветление, подмяна и преместване на касети на улично осветление, лампи и рогатки, подмяна на кабели на уличното осветление, доставки на LED тела, за обща стойност 229079.31лв с ДДС, със срок на изпълнение до 31.05.2023година. Местата, на които ще се извърши ремонт са 33 на брой: ж.к. „Чайка”, ул. „Райко Блъсков”, ул. „Мир”, ул. „Дубровник”, ул. „Карамфил”, ул. „Васил Друмев”, ул. „Д-р Иван Басанович”, ул. „Петър Райчев”, бул. „Васил Левски”, ул. „Иван Аксаков”, ул. „Христо Данов”, ул. „Никола Козлев”, ул. „Димитър Димов”, ул. „Николай Лилиев”, СО Виница Север, СО „Горна Трака”, местност Салтанат, СО „Пчелина”, СО „Траката”, СО „Акчелар” и други.

Това са само част от мерките в инвестиционната програма на Община Варна, с които ще се подобри инфраструктурата на територията на район „Приморски”. В процес е изпълнението на основния ремонт на ул. „Дубровник”, включващ изцяло нови улични и тротоарни настилки и ново осветление. Продължава обновяването на междублоковите пространства в 17-ти подрайон – детски, фитнес и спортни площадки, кътове за отдих, ново озеленяване – засаждане на 150дървета и 500 нови храста, паркинги с 355 паркоместа и тротоари. Предстоят дейностите по изграждане и реконструкция на улици в същия подрайон – ул.„Мадара”, ул.”Св.Ирина”, ул.”Д-р Головина”, ул.„Д-р Басанович”, ул.„Бреза”, ул.”Бор”, ул. „Каймакчалан”, участъци от ул.”Зора” и ул.Явор”.

През следващата седмица започва и цялостна рехабилитация на уличната мрежа в район „Приморски”.

viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии