Резултати от специализирана полицейска операция, проведена на територията на ОДМВР-Варна

Мащабната акция бе осъществена днес от служители на ОДМВР-Варна и зоналното жандармерийско подразделение, заедно с представители на НАП  и регионалната дирекция по горите. Целта бе противодействие на конвенционалната престъпност, на  престъпления против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм.

В рамките на операцията са проверени общо 617 лица и 1178  МПС. Задържани са 30 души, открити са 5-ма обявени за общодържавно издирване, извършени са проверки на 85 лица от криминалния контингент. Образувани са 17 досъдебни производства. По-характерните от тях са свързани с установени случаи на лихварство, притежаване и разпространение на наркотични вещества, с разкрити 2 полета с насаждения от рода на конопа.

Проверени са 17 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи, 21 автоморги, автосервизи и депа, 36 питейни и увеселителни заведения, 72 търговски обекта. От представителите на НАП са съставени 3 акта.

За управление на МПС след употреба на наркотични вещество – кокаин и амфетамин, са образувани две бързи полицейски и едно досъдебно производство. 32 са съставените акта за констатирани различни административни нарушения, съставени са 39 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии