Осъдителна присъда за 28-годишен, опитал да открадне отводнителни шахти

В процедура на съкратено съдебно следствие, 28-годишен мъж бе признат за виновен в опит за кражба на чужди движими вещи, които не са под постоянен надзор. Става дума за 6 броя полимер бетонни решетки за отводнителни шахти на обща стойност за близо 300 лева, собственост на Община Варна. Опитът за кражба е осъществен по обяд на 23 септември миналата година по ул. „Девня“.

Подсъдимият си набавял парични средства като събирал вещи за скраб и ги продавал в пунктове за вторични суровини. На посочената дата, придвижвайки се по ул. „Девня“ с ръчна количка и тесла, той видял бетонните решетки върху шахтите и веднага взел решение да отстрани бетона и изкара желязото от тях. С помощта на теслата извадил 6 решетки, поставил ги на затревената разделителна ивица между двете пътни ленти на улицата, като започнал да чупи бетона и вади желязната основа от тях. Граждани забелязали действията му и подали сигнал на телефон 112. Докато пристигне полицейски автопатрул, подсъдимият бил поставил желязото от пет решетки в ръчната си количка и премахвал бетона от шестата решетка. Така деянието останало недовършено по независещи от дееца причини.

28-годишният мъж е неосъждан досега. Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимия и редуциране с 1/3 на определеното наказание. Така за извършения опит за кражба, съдът наложи на  28-годишния подсъдим наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии