Арест за 27-годишен мъж, привлечен като обвиняем за противозаконно отнемане на автомобил и кражба на вещи

Съдът уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на 27-годишен мъж, спрямо когото на 1 септември т.г. са предявени обвинения за противозаконно отнемане на служебен лек автомобил от владението на друго лице, без негово съгласие и за кражба на чужди вещи. Деянията се явяват тежки умишлени, наказуеми по чл. 346, ал. 1 и по чл. 195, ал. 1 от Наказателния кодекс, като предвидените за тях в закона наказания са „лишаване от свобода“, съответно между една и 8 години и от една до 10 години.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до обосновано предположение за авторство на деянието и за наличие на реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление. На 31 август т.год. обвиняемият е видян и заловен от полицейски служители в района на бул.“Девня“ във Варна, управлявайки отнет и обявен за издирване чужд автомобил, заедно с крадени вещи в него.  При опит да бъде спрян с автомобила от полицейските органи, той се е опитал да избяга, като след преследване през голяма част от територията на Варна, включително и при шофиране в платно за насрещно движение,  обвиняемият е бил задържан непосредствено след като изоставил чуждото МПС в близост до ЖП гарата.  При направения му полеви тест за наркотици се установява повлияване от наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.  От данните по делото е видно, че 27-годишният мъж е лице от активния криминален контингент, осъждан като непълнолетен за посегателства срещу собствеността и срещу когото понастоящем се водят и други досъдебни производства. Обвиняемият има адресна регистрация, но не пребивава там и води скитнически начин на живот. Съдебният състав счете, че с оглед непредсказуемото поведение на 27-годишния обвиняем и високата обществена опасност от деянието, следва да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за  7 септември т.год. от 13 часа.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии