22-годишен студент бе осъден за причинена по непредпазливост телесна повреда на двама пътници при управление на автомобил

22-годишният подсъдим беше признат за виновен в това, че на 9 април тази година, при управление на лек автомобил „Фолксваген“ по главен път село Кичево – село Оброчище, нарушил правилата за движение по пътищата, като загубил контрол над колата и по този начин по непредпазливост причинил телесни повреди на други две лица, пътуващи с автомобил по същия път. Причинените на пострадалите телесни повреди се изразяват в счупване на кости на крайници, обусловили трайно затруднение в движенията за период от около 3 до 5 месеца.

22-годишният младеж е правоспособен водач, с валидно свидетелство за управление на автомобил, неосъждан досега. Деянието е извършено по непредпазливост. Производството по делото приключи с внесено от прокуратурата споразумение между страните за вида и размера на наказанието, което Варненският районен съд одобри. На 22-годишния водач бе наложено наказание от три  месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 9 месеца. Освен това, в тежест на подсъдимия са направените по делото разноски за над 2400 лева.

Съдебният акт е окончателен.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии