„Нестле за Живей активно! Плаж 2022“ събра над 3000 души във Варна

За спорта в танцови стъпки Йордан Йовчев сподели:  “Тазгодишното издание е още по-забавно, защото танцуваме и едновременно с това спортуваме – идеята е да излезем от клишето, че спортът се случва само във фитнеса и вярвам, че всички тези над 3000 участника се вдъхновиха да продължат да бъдат активни и след като приключи денят на Нестле за Живей Активно!, което е голямата цел на инициативата“

Латино танците, повели шествието в началото на деня, вдигнаха адреналина до гореща точка на топене, а олимпийската медалистка и треньор на бъдещите ни златни момичета Михаела Маевска разказва: “Енергията на публиката беше като на голямо първенство – вярвам, че повечето хора тук усетиха еуфорията от споделената радост на движението и за мен беше истинско удоволствие да поведа шествието.”

Алфредо Торес разкърши цялата крайбрежна алея с марш: „Напред, нагоре, ханш – това са стъпките на лятото! Енергия, енергия! Работим за метаболизъм!“

Входът на морската градина пък се превърна в истински колодрум на усмивките и доброто настроение с велошествие и специалното участие на Скейт Клуб Варна. Маршът поведоха Евгени Иванов-Пушката, Маруся Иванова и Део, които намериха много нови приятели  в деня на приятелството.

„Ние с Евгени и Маруся сме спят приятелски екип, кален в много издания на Живей Активно през годините, но всеки път се вълнуваме като за първи път, защото тръпката да сме заедно и да се забавляваме активно всеки път е различна.“, споделя Део.

Клуб „Тангра“, основан от Ваня Стамболова, събра на плажа много малки бъдещи шампиони, които се включиха в открит урок и много игри, рисуваха и печелиха забавни награди от „Нестле за по-здрави деца“. Ружа Стойнова от The Secret Yoga Studio докосна всички желаещи, които с ентусиазъм се включиха в открития урок по йога и на живо усетиха мотото на клуба „Йога не променя света ни, йога променя теб. Практикувай!“.

Нутриционистът на Нестле Николета Тупито направи персонална диагностика на всички желаещи с помощта на Нуга Бест България 2009 и японския професионален телесен анализатор “Tanita” и даде ценни съвети как да поддържат здравословна хидратация и да се хранят балансирано, за да изглеждат и да се чувстват супер през лятото.

Сцената „Нестле за Живей активно! Плаж 2022“ заживя чрез танци, спорт и много настроение и създаде много нови приятелства. След спиращите дъха съчетания на Михаела Маевска и Маргарита Василева, както и новите дисциплини в художествената гимнастика, които представиха Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката и Део, на сцената се качиха дамите от клуба по художествена гимнастика „Грация“, които показаха защо от редиците на клуба излизат изявени национални състезателки, световни и европейски шампиони, сред които и последната европейска златна медалистка на обръч Елвира Краснобаевая с личен треньор Светлана Юриевна. Спортен клуб по художествена гимнастика Силвия разкри таланта на своите гимнастички и зарадва всички със съчетание доказващо, че 12-те медали от европейски и световни шампионати, които има клуба, няма да са последни. Клуб Огледало нажежи атмосферата с енергичен танцов клас по Зумба, който покори с лесни движения, мотивираща музика и гарантира 100% усмихнати и заредени лица. Тайната на красотата на танца е да бъде приятен, адекватен и разбираем и The Center World го доказаха със своите неповторими и незабравими за всички присъстващи на южен плаж хип-хоп и Кей поп изпълнения. Ръкавицата беше хвърлена от клуб Стар Денс, които разтърсиха сцената с акробатичен рокенрол и поканиха всички да видят как се става носител на награди от конкурси и международни фестивали, национални и държавни и шампионати, европейски и световни купи по акробатичен рокенрол. Хип-хоп и модерен ърбън балет с приятелите от Creators Dance Center вдигнаха още повече градуса и бяха любезни домакини за всички, които искат да се докоснат до танците, така както през 2015 г. са били домакини на Детската Евровизия. Клубът по спортни танци „Варна Денс Тийм“ създава шампиони във всички категории – от деца и младежи до възрастни, а сцената на най-активната инициатива беше завладяна от Пасо добле и самба, кънтри джайв, ритъма на ЧаЧаЧа и бавен валс за финал. Алфредо Торес и Михаела от Хавана Соушъл клуб показаха стъпките на салсата и доказаха защо клубът е най-социалната танцова школа на Варна – място за танци, музика и забавления, място, където духът на Куба и Хавана се усещат на живо.

С урок по укрепваща гимнастика Маруся Иванова предизвика всички на плажа да се включат, за да са сигурни, че стойката им е правилна и повече няма да имат болки в гърба. А приятелите на „Нестле за Живей активно!“ от Българския червен кръст направиха урок и кратка демонстрация за оказване на първа помощ, за да могат  всички приятели на плажа да си помагат във всяка ситуация.

Мачът на титаните, звездите на игрището Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Михаела Маевска и Део, заедно с гостите на южен плаж, които се включваха по време на целия мач, истински забавляваха зрителите с много нови волейболни трикове като вдигане и сваляне на мрежа, сервиз от късо разстояние, и игра до победа на всеки отбор, за да имат всички равни шансове в последвалия волейболен турнир. „ За добрия плажен волейбол най-важни са настроението и енергията на отбора, които гарантират забавлението, а не толкова професионалната подготовка, но все пак по-добрите бяхме ние с Данчо“ –  с усмивка заключи Евгени Иванов -Пушката.

34-те отбора, които се раздадоха и спечелиха сърцата на публиката, се бориха в ожесточени геймове, за да грабнат заветната победа. Почетното първо място при жени завоюваха Дариа Маринова и Борислав Божилов, а мъжкият отбор победители са Иван Манолов и Йоан Кайряков, които получиха и двете заветни големи златни купи на „Нестле за Живей активно!“.

Нели Ангелова, част от сладкото семейство на Нестле, директор Комуникации за Югоизточен пазар, поздрави победителите и сподели от сцената по време на финалната церемония: „Това, което се случи днес не може да се опише с думи, въпреки че аз професионално работя с думи. Няма как да не сме мотивирани да продължаваме активно да случваме и надграждаме „Нестле за живей Активно!“, защото тя вече отдавна не е само инициатива на компанията Нестле, а прерасна в национално движение на всички българи, които вярват, че да бъдем активни и да противостоим на заседналостта в живота във всеки един аспект е начинът да бъдем по-здрави и по-щастливи“.

Освежаващи награди и напитки даваха допълнителна енергия на всички гости на южен плаж, а любимите брандове на Нестле България NESTLÉ Fitness®, NESCAFÉ® 3in1, NESCAFÉ® Frappé и NESCAFÉ® Dolce Gusto® се бяха постарали сладките изненади да продължават през целия ден.

Инициативата за седма година се провежда във Варна с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Община Варна. Нестле България благодари на Министерството на туризма, Българска федерация по художествена гимнастика, Българска федерация по лека атлетика, Лазурен бряг 91, Pirin Spring за партньорството, както и за медийната подкрепа на Darik radio, 24 часа, Sportal.bg, Offnews.bg, Dir.bg, Webground, Cosmopolitan, Dsport.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии