Варненската библиотека участва в нов европейски проект

През м. юни 2022 г. Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна заедно с Bookfan.tasy (ентусиазирана млада варненска читателска общност) бяха избрани да участват в програмата „Европейско предизвикателство 2022”, финансирана от Европейската културна фондация (ECF). Варненският екип е единственият одобрен участник от България.

„Европейско предизвикателство” е едногодишна програма, която помага на библиотеките и техните общности да се справят с проблемите заедно, да генерират и обменят идеи за нови възможности за културни политики помежду си, да споделят, преживяват и намират решения за интеграция чрез насърчаване на културни и образователни дейности.

В рамките на програмата се предвижда създаването на идеен проект и прототип на „Creative Art Hub” – мултифункционално интерактивно пространство за творчески преживявания на младите хора във Варна. Целта на проекта е да подкрепи младежките инициативи, свързани с различни видове изкуства, да предостави пространство за творчество, срещи и изложби, да бъде място, което създава диалог въпреки културните различия.

В рамките на програмата се предвиждат 4 групови онлайн срещи за обмяна на идеи с останалите участници в проекта и 10 срещи за лични консултации. Проектът има четири етапа:

– Юли – Септември 2022 г. – обучение и консултации;
– Октомври – Ноември 2022 г. – планиране и разработка на проекта;
– Декември 2022 – Февруари 2023 г. – финализиране на идеята;
– Март – Май 2023 г. – внедряване на проекта и представяне на резултатите;


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии