Общинският съвет на Варна даде съгласието си за кандидатстване по проект за обновяване на зоната “Карантината”

На извънредно заседание днес Общинският съвет във Варна даде съгласието си общината да кандидатства за еврофинансиране за изграждане на нови зони за отдих и спорт в рибарско селище „Карантината“ в кв. „Аспарухово“. Предложението надгражда проекта за строителство на нов информационен център за работа с деца, за който вече има подписан договор, стана ясно по време на дискусията в зала „Пленарна“.

„Проектът засяга достъпа до този център, а именно изграждане на пешеходна павирана алея и паркинг на територията на рибарското селище. Заложени са и две игрища за плажен волейбол със съответните трибуни и прилежаща инфраструктура, които са извън плажа и които ще бъдат подходящи за провеждане на международни спортни мероприятия. Целта е мястото да се социализира, като се съчетаят образование и отдих за децата“, поясни пред съветниците председателят Тодор Балабанов.

Проектът е на стойност близо 470 хил. лева с ДДС – от тях 85% са безвъзмездна финансова помощ, а 15% е съфинансирането от националния бюджет. Ангажиментът на общината е да осигури до 40 000 лв. за възнаграждение на екипа за организация и управление, тъй като тези разходи не са заложени като допустими.

С оглед своевременното стартиране на дейностите съветниците дадоха съгласието си след одобрение на проектното предложение и подписване на договора от местната хазна да бъдат отпуснати до 469 399 лв. с ДДС за обезпечаване на допустими разходи, преди те да бъдат възстановени от Програмата за морско дело и рибарство.

Срокът за изпълнение на проекта е до 12 месеца, но не по-късно от 30 ноември 2023 г.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии