Подписаха договора за изграждане на нов корпус на СУ „Найден Геров“

Община Варна е сключила договор за изграждане на нов корпус към VІІ СУ „Найден Геров“, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Строителните дейности се извършват в изпълнение на програмата на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване, надстрояване, реконструкция на детски ясли, градини и училища, одобрена с решение на правителството на ГЕРБ от август 2020 г. Целта на проекта е да се осигури целодневна организация на учебния ден  и извънкласни дейности, както и създаване на приобщаваща среда за деца със специални образователни потребности.

Новият корпус ще бъде на четири етажа, свързан с централното тяло чрез топла връзка, осигурени са достъпен асансьор и стълбищна клетка. С реализирането на проекта ще се постигне увеличаване на учебните помещения с 14 класни стаи за 364 ученици. Предвидени са и санитарни помещения за хора с увреждания. На първия етаж ще бъде изградена зала за извънкласни дейности, която ще разреши проблема с недостига на общи помещения за провеждане на мероприятия,  празници и упражняването на различни занимания по интереси.

Стойността на обекта е в размер на 3,9 млн. лв., а договорът е сключен с „Калея трейд ЕООД“. Предстои избор на фирма за строителен надзор, откриване на строителна площадка, след което ще стартират и строителните дейности. Срокът на изпълнение е до 12 месеца от датата на откриване на строителна площадка и е до подписване на констативен акт образец 15, уточниха от дирекцията.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии