За засаждане и отглеждане на канабис бе осъден 35-годишен варненец

Варненският районен съд одобри параметрите на постигнато споразумение между прокуратурата и 35-годишен мъж, с което той се признава за виновен по повдигнатото спрямо него обвинение за отглеждане на растения от рода на конопа.  Пред съда той заяви, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че на 14 юли 2020 г., подсъдимият в село от община Аксаково, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, отглеждал общо 100 броя растения от рода на конопа /марихуана/. Растенията били с общо нетно тегло на зелената листна маса от близо 12 кг., на стойност за над  72 000 лева.

Варненският районен съд одобри споразумението, като прецени, че то не противоречи на закона и морала. За извършеното престъпление по чл. 354В, ал.1 от Наказателния кодекс, 35-годишният подсъдим следва да търпи наказание от  една година и шест месеца лишаване от свобода, с 4-годишен изпитателен срок, както и 3000 лева глоба. В негова тежест са сторените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии