Специализирана полицейска операция се проведе снощи във варненските заведения

Целта на проведената тази сутрин операция – в първите часове на деня, в шест заведения, бе противодействие и разкриване на престъпления в отрасъл Туризъм- изразяващо се в извършване на проверки в питейни и увеселителни заведения. Инспекциите бяха свързани със спазване на разпоредбите на закона за защита на шума в околната среда; спазване на трудовото и данъчно законодателство; установяване на издирвани лица; търговия с наркотични вещества; установяване на непълнолетни лица без придружител, както и спазване на противопожарните мерки.

По време на проверката, която започна в 23.30 и приключи малко след 3 часа, бяха констатирани 2 нарушения на шума; съставени бяха 4 АУАН за неспазване на противопожарните норми; 1 акт по трудовото законодателство; в два от обектите бяха съставени протоколи за несъответствие в касовата наличност и показанията на касовия апарат. Проверени са 48 лица- установено е едно лице обявено за общодържавно издирване; трима непълнолетни- без придружител- за което са съставени актове на родителите им и акт на управителя на това заведението, който ги е допуснал в него.

В специализираната полиоцейска операция участие взеха екипи на РДПБЗН, НАП, Инспекция по труда, Икономическа, Криминална и Охранителна полиция.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии