Състав на Районен съд – Варна взе най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо непълнолетен за кражба на климатици от училище

Спрямо 17-годишен младеж са предявени обвинения, че на 13 юли т.год. в село Каменар, като непълнолетен, но след като разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, чрез използване на неустановено техническо средство, отнел 3 броя външни тела на климатици от училището в селото. Случаят е немаловажен, а предявеното обвинение е за тежко умишлено престъпление.

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторство на  деянието, както и че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Кражбата за обвиняемия се явява извършена при условията на повторност и в изпитателния срок на предходно осъждане, също за кражба.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба, делото е насрочено пред ВОС за  21 юли т.год. от 10 ч.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии