Звезди и участници в лятната академия „Варненско лято“ излизат пред публика с концерти

Звезди и участници в международната музикална лятна академия „Варненско лято“ излизат пред публика с концерти. Световните музиканти Минчо Минчев, изтъкнат цигулар и професор, и Людмил Ангелов – пианист  и педагог, водят майсторски занятия. Класове по оперно пеене провеждат и Емил Иванов – тенор със световна кариера и успешният Димитър Буров от Лондон, цигулар. Новите класове в Академията, които отговарят на засиления интерес към ударните инструменти води Виви Василева /ударни/. Тайните на камерното  музициране  разкриват една от най-успелите български пианистки – Пламена Мангова, заедно със Сергей Догадин /цигулка/. Заниманията на Академията се провеждат в НУИ „Добри Христов“. След напрегнатите часове, преподаватели и участници ще покажат своите постижения пред публиката на Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

Първи пред зрители ще излязат Виви Василева и Лукас Кампара Джиниз днес, 8 юли от 20 ч. в двора на Археологическия музей, с концерт ударни и китара. Учениците в класа на Виви Василева ще се изявят на 10 юли от 19 ч. в двора на НУИ „Добри Христов“. Виртуозите Людмил Ангелов /пиано/ и Румен Цветков /виола/ ще свирят на 11 юли от 19 часа в залата на Градската художествена галерия. Там е изявата на учениците на Димитър Буров, които излизат пред публика на 12 юли от 20 ч. Музикалният маратон на големите инструменталисти и техните ученици продължава на 13 юли в Градската художествена галерия от 19 ч. с концерт на майсторските класове по пиано и виола на Людмил Ангелов и Румен Цветков и с представяне на диск. На 14 юли от 19 часа пак в Галерията ще звучат избрани песни и арии от майсторския клас по оперно пеене на Емил Иванов. Именитите музиканти Пламена Мангова и Сергей Догадин ще имат среща творчески разговор с публиката на 15 юли в Градската галерия, а на следващата вечер отново в 19 ч. двамата ще имат рецитал.

Изключителният майстор в цигулката и педагогиката проф. Минчо Минчев събира най-малките музиканти в своето традиционно предизвикателство. На 17 юли от 9 до 13 ч. деца на различна възраст ще атакуват възможността да получат цигулка от Фонда „Цигулките на проф. Минчев“. Той ще предостави инструмент за една година само на най-усърдните, трудолюбиви и талантливи деца. Същата вечер, на 17 юли от 19 ч. в Градската художествена галерия умения ще демонстрират учениците от майсторския клас на проф. Минчев.

ММФ „Варненско лято“ 2022 се организира от Община Варна в партньорство с институции и фирми.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии