Мерки за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд – Варна на двама души

Съдът уважи внесено искане от прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 43-годишен мъж, привлечен като обвиняем за грабеж. Спрямо него са предявени обвинения, че на 5 юли т.год., в широкия център на Варна от преминаваща жена с употреба на сила е отнел златен синджир. Деянието е престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК, наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на  деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Също мярка “задържане под стража” взе Районният съд  и по отношение на 26-годишен, привлечен като обвиняем за кражба на велосипеди и др. чужди вещи, при условията на продължавано престъпление. Деянието е осъществено  в периода 7 – 8 юли т.г., чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство.  Съдът счете, че са налице обосновано предположение за извършителство на  инкриминираното деяние, както и опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. 26-годишният обвиняем е осъждан, като по отношение на него престъплението, за което се води настоящото досъдебно производство се явява извършено в условия на опасен рецидив.

3-дневен е срокът за обжалване на наложените мерки. В случай на жалби делата са насрочени за разглеждане пред Окръжния съд за 15 юли т.год. от 10 часа.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии