Студентите на ВСУ „Черноризец Храбър“ поставят отличен 5,62 на качеството на учебния процес в университета

Отлична оценка 5,62 поставят студентите на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” на качеството на учебния процес в университета. Резултатите са обобщение на мнението на 4478 студенти по 517 дисциплини, които се преподават във висшето училище. Проучването е част от редовната анкета за удовлетвореността на студентите, която се провежда в края на академичната година. Резултатите показват устойчивост – и през 2022 те са сходни с миналогодишните, но при 15% повече проведени анкети. Анализът бе обсъден на заседание на Академичния съвет на ВСУ „Черноризец Храбър“.

С най-висока студентска оценка са дисциплините в професионално направление „Администрация и управление“ – 5,82, следвани от „Икономика“ с 5,77 и „Сигурност и безопасност“ с 5,76. Веднага след тях се нареждат дисциплините от „Правни науки“ – 5,67. С отлична оценка е и специалност “Психология”. Филиалът на университета в Смолян получи 5,69. Дисциплините в „Архитектура и урбанистика“ и „Строителство на сгради и съоръжения“ са съответно с 5,58 и 5,71. По традиция, студентите оценяват изключително високо и лекциите, водени от преподавателите в Департамента по чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация – тази година резултатът е 5,84.

При анкетите на випускниците за удовлетвореността от обучението им по съответната специалност, възможността за успешна професионална реализация е привлякла 76 на сто от тях. Актуалността на изучаваните дисциплини е водеща при избора на специалност за близо 60% от завършващите. Повече от половината студенти са предпочели предлаганата дистанционна или задочна форма на обучение. За всеки втори от випускниците водеща е била отличната репутация на специалността, в която е учил, а всеки трети е впечатлен от добрата материална база на университета.

98,2 на сто от всички анкетирани випускници са заявили, че ще препоръчат специалността, в която се обучават, на своите познати и приятели. Техният брой се е увеличил с 3,2% през тази година, в сравнение с предходната. Желание да продължат обучението си в следваща образователно-квалификационна степен във Варненския свободен университет са заявили 86% от завършващите бакалаври, като делът им за последната година се е увеличил със 7%.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии