5 съвета при хидроизолиране на балкон

Хидроизолацията на един балон изисква прецизна работа, която може да отнеме няколко работни дни. Като за начало е добре първо основата, която ще се обработва, да бъде подготвена подобаващо.

Тя не бива да има големи структурни проблеми, като пукнатини или разпад. След стабилната основа е важно да се обърне внимание на подобаващия избор на изолация, както и нейното приложение в подобаващи климатични условия.

Правилното плануване на дейността на хидроизолиране също така има множество други тънкости. Днес ще ви споделим пет важни съвета при хидроизолиране на балкон.

1. Грундирането е задължително

Задължително, абсолютно задължително е да се грундира основата върху, която ще се полага течна хидроизолация ARD.bg. Целта е да се изравни попивателността на основата, което ще подсигури по-доброто ѝ захващане за порите на балкона.

Тази изравнена попивателна способност също така намалява консумацията с 5%, което е огромно спестяване на средства и време на съхнене.

Грундирането гарантира, че вашата хидроизолация ще бъде трайно попила в настилката на балкона, като така ограничи вероятността от протичане или създаването на пролука.

2. Почистете преди хидроизолиране на балкон

Преди дори да грундирате е важно да почистите добре основата от едри частици и дребен прах.

Не е желателно да се използва вода за тази цел, или поне не в обилни количества, тъй като остатъчната влага може да създаде проблем при попиването на хидроизолацията.

Най-добре е да почистите с мокър парцал, който да обере по-едрите прахови частици, след което да грундирате.

3. Използвайте смес с UV защита

Друг важен съвет, е това да внимавате какъв вид смес избирате. Хидроизолационните смеси предвидени за вътрешно ползване не притежават особено висока ултравиолетова защита, което означава, че не са подходящи за външно ползване.

Външните изолации имат вложена в тях силна ултравиолетова защита, която помага за запазване ефективността на самата изолация за значително по-дълго време.

4. Внимавайте да зададете правилно ниво при полагане

Когато става дума за оттичане на вода, безпроблемното ѝ поведение увеличава ефективността на самия покрив. Добре нивелираната основа позволява на водата да достигне до водосточните канали на балкона, без да остава на едно място или да таи.

При хидроизолиране на балкон е важно да се запази правилната форма, която да позволи правилното оттичане на водата.

5. Важно е да се наблегне на водоотводните точки от балкона

Когато се полага хидроизолация, е най-важно да се фокусирате над точките, на които ще има по-голям обем вода от други. Това са точките от балкона с отточни канали свързани с външната канализация, които експертите от ARD.bg препоръчват да хидроизолирате.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии