Почести в последното открито заседание на съдия Вилиян Петров

Аплодисменти, изненадващи гости в залата, букети и благодарност белязаха последното открито съдебно заседание на един от най-дълго служилите на каузата „Апелативен съд – Варна“ – търговският съдия Вилиян Петров. За да го поздравят за предстоящото пенсиониране, неговите колеги от Търговското, Наказателното и Гражданското отделение му подготвиха вълнуваща изненада. Заедно със страните по делото, съдии, съдебни секретари, деловодители и помощници влязоха с ръкопляскания в съдебната зала и останаха като публика до края на заседанието.

Съдиите в нашия съд признават, че дължат на съдия Петров много ценни уроци и опит. Част от тях си припомниха времето, когато са били негови стажанти в Арбитража.

В първите години от кариерата си Вилиян Петров е бил стажант съдия в Окръжен съд – Варна, юрисконсулт, арбитър и заместник-главен арбитър в Държавен арбитраж – Варна. Към съдебната система се присъединява през 1991 г. В продължение на 8 години правораздава в Окръжния съд. Най-дълга част от професионалния си път отдава на Апелативния съд – вече 23 години!

Колегите му благодариха за знанията, но и не само. За настроението, чувството за хумор и … танцувалните умения. „Освен блестящ юрист, ти си сред най-добрите разказвачи на истории, които вечно се помнят. Благодаря, че си един от тези, с които хората асоциират Варненския апелативен съд. Но и за това, че разчупваш разбирането за съдията като за леко скучен, суховат, силно консервативен човек!“, каза председателят Ванухи Аракелян. От своя страна съдия Вилиян Петров изрази признателност за подкрепата през всичките тези години и … за днешната изненада.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии