21-годишна ще търпи наказание „пробация“ за кражба на електрическа триколка

Деянието е извършено в град Белослав на 17 март миналата година. Тогава подсъдимата минала покрай гараж, където бил спряна акумулаторна електрическа триколка, с метален кош отпред и без регистрационен номер. Тя спонтанно решила да отнеме чуждата движима вещ, на стойност 600 лева, от владението на нейния собственик, с намерение противозаконно да я присвои. Бутайки с ръце триколката подсъдимата се отдалечила от гаража, придвижила се до Варна и със съдействието на свои познати оставила  в заложна къща срещу сума от 100 лева чуждата движима вещ.

21-годишната подсъдима е неосъждана досега. По силата на постигнато между страните и одобрено от Районен съд – Варна споразумение й бе наложено наказание „пробация“. В продължение на 6 месеца тя подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност на явяването и подписването 2 пъти седмично, както и на провеждане на задължителни срещи с пробационни служители.

Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени. Направените разноски по делото се поемат от подсъдимата. Съдебният акт е  окончателен и влиза в сила веднага.

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии