Как дребните задачи пречат на онлайн бизнеса и какво е решението

Ако вече сте натрупали малко опит в онлайн търговията, сигурно знаете, че изпълнението на поръчката и доставката ѝ до клиента е един от най-важните аспекти на всяка една реализирана продажба.

Първоначално, при създаването на бизнеса, вероятно лесно сте смогвали да се ангажирате с всичко това съвсем сами. Научили сте тънкостите и сте схванали как функционира всичко.

С разрастването на бизнеса обаче, идва един момент, в който поръчките стават достатъчно много за да не успявате да ги обработите качествено и същевременно, да не ви остава свободно време за да правите проекти за бъдещо развитие.

Така внезапно се оказва, че макар и вече да правите всичко рутинно, все пак след изпълнението на всички елементарни задачи по логистиката не ви остава време за да развиете стратегията си за бъдещето на фирмата.

Рутинната дейност – пречка по пътя на развитието

Изпълнението на поръчките е една изключително сложна дейност, която, макар и да има рутинен характер, консумира изключително много от вашето ценно време и енергия.

Макар това да е същината на електронната търговия, логистиката е много времеемка и енергоемка, като по този начин рутинната работа не ви позволява да се развивате поради липса на време за това.

Така, в един момент се оказва, че човек забравя за бизнес плановете и идеите си, тъй като се е “изгубил” в постоянното тичане до куриера, опаковането на пратките за клиентите и приемането на поръчките.

Именно по този неприятен начин решението да се нагърбите с всичко сами оказва влияние върху много други области на вашия бизнес, включително на възможността да се развивате в бъдеще.

Фулфилмънтът е спасението в този случай

Услугата фулфилмънт е доста полезна и ако до сега не сте мислили за това като вариант за вашия бизнес, сега  моментът сериозно да се замислите над възможностите, които предлага.

Най-общо казано, фулфилмънтът е помощна дейност, която обхваща всички звена в логистиката и която може да ви помогне да излезете от капана на постоянния недостиг на време.

Има доста компании, които са се специализирали в това да ви предложат най-високо качество в изпълнението на логистиката, така че всичките ви клиенти да са изключително доволни (вижте в BigArena.net). Без да сме напълно изчерпателни в изброяването, те предлагат:

  • Складовото пространство, което ви е нужно;
  • Постигане на професионална и стандартизирана опаковка на продукта;
  • Възможност да поемат комуникацията с клиентите вместо вас;
  • Разбира се, куриерската услуга.

viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии