Почивка на море – защо да изберем Китен

Разположен на около 50 километра южно от Бургас, Китен е един от малкото градове по българското Черноморие, където все още можете откриете напълно съхранен типичния облик, атмосфера и спокойствие, които се очакват от един малък крайбрежен град.

Той притежава всичко, което може да ви е нужно за една наистина добра почивка, а това, че е тих и спокоен, в никакъв случай не го прави скучен или безинтересен за посетителите и гостите на града.

Почивка на море в Българя – прекрасни плажове

Китен има едни от най-запазените плажове по българското Черноморие, където все още можете да намерите място за да поставите кърпата си, без да се спънете в багажа на съседите по хавлия.

Най-популярен е плажът Атлиман, който се намира на север от града. Той има репутацията на един от най-популярните в района, а също така и по Черноморието, но далеч не е единствения.

Освен с финия си златист пясък и спокойно море, Китен има предимството да ви предложи и един сравнително дълъг плажен сезон, който започва малко по-рано през годината и трае малко по-дълго, отколкото е на север.

Няма презастрояване, а заведенията все още са на достъпни цени

Още на пръв поглед се вижда, че градът не е презастроен, а пейзажът се доминира от зелени площи, малки семейни хотелчета и типичните за този край двуетажни семейни къщи.

Бетонът все още не е завладял града и липсват типичното за много други градове и курорти пренасищане с бетонни конструкции и огромни хотели. Тукашните хотели са сравнително малки, не са разположени директно един до друг и се създава усещане за пространство.

Заведенията все още не са твърде скъпи, а човек може да се нахрани на добра цена. Единственият минус е, че поради по-малкия си брой, те често са заети напълно и празни места липсват.

Това е една от причините да се препоръчва, ако отсядате в хотел, а не във вила, просто да потърсите оферти за море (подобни можете да намерите в TravelCard.bg), което ще ви позволи да имате план “Б” винаги, когато усетите че сте гладни.

За любителите на вилите и големите компании, тук ще намерите многобройни къщи за гости, където да се настаните със семейството и приятелите си, без да се тревожите дали ще има място за всички.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии