41 семейства с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати финансово от Община Варна

41 семейства с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати финансово от Община Варна. С тях на одобрените от началото на годината двойки става 65.

11 от двойките ще получат по 3 500 лв. за процедури с донорска яйцеклетка, а останалите – по 2 000 лв. за медицински изследвания. Това бе съобщено на днешното си заседание комисията по здравеопазване към Общинския съвет, на което беше гласувано финансирането

От бюджета на инвитро програмата, който тази година е в размер на рекордните 376 000 лева, ще бъдат отпуснати 98 500 лв. Молбите на три от семействата бяха отхвърлени, тъй като не отговарят на Правилата за отпускане на финансова помощ за лечение на безплодие.

Съветниците одобриха също еднократни помощи за лечение на 96 варненци, сред които 12 деца. Финансовата подкрепа варира между 150 лв. и 1 500 лв. Само един пациент ще получи 2 000 лв. за лечение на тежко заболяване. Общата гласувана сума е в размер на 46 950 лв.

На 22 души беше отказана помощ, тъй като са предоставили непълна документация или не отговарят на критериите за подпомагане. Повечето от тях са поискали финансиране при ниски разходи за лечение.

Преди да бъдат изплатени средствата, е необходимо решение на Общинския съвет.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии