Стартира Младежка доброволческа служба 2022

Община Варна стартира кампания за набиране на младежи на възраст между 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд в местни неправителствени организации и институции в следните сфери – екология; изкуство; култура; опазване на историческото наследство; спорт и туризъм; медийно обслужване; социални дейности и др.

Регистрираните в Младежката доброволческа служба ще бъдат ангажирани през периода юли – септември в неправителствена организация, съобразно заявените предварително интереси, от 4 до 6 часа на ден, 5 дни седмично. Те ще получават средства за дневни разходи и удостоверение от организацията-домакин за продължителността и естеството на доброволческия труд, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“.

Организациите, които искат да работят с доброволци, трябва да са регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Те трябва да заявят писмено желанието си да работят с младежите и да опишат дейностите, които ще извършват. Тези заявления се подават в деловодството на Община Варна.

Желаещите да упражняват доброволчески труд в сферата на културата, опазване на историческото наследство, медийното обслужване, ще имат възможност да трупат професионален опит в избрана от тях институция в рамките от 2 до 4 седмици (по 4 часа на ден) през месеците юли и август, без да получават средства за дневни разходи.

Крайният срок за подаване на заявления е 24.06.2022 г. Формуляри на доброволци се приемат на e-mail: [email protected].

На 30.06.2022 г., четвъртък, от 17 ч. в зала 17 на Младежкия дом ще се проведе среща между доброволци и представители на неправителствените организации и институции за разпределяне на доброволците по дейности. Повече информация на адрес: www.varnanamladite.com.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии