Обвинен в притежание и разпространение на наркотици остава в ареста

Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на обвинен в държане и разпространение на наркотици. 20-годишният А. Стефанов е бил задържан под стража от Окръжен съд – Варна. Предявено му е обвинение за това, че на 8. юни е разпространил 1,49 гр марихуана на друго лице. От жилището му били иззети високорискови наркотици  – над 700 грама марихуана, екстази, електронна везна и найлонови пликчета. Държавното обвинение прави извод, че веществата са държани с цел разпространение, а деянието е извършено като продължавано престъпление.

Представителят на Апелативната прокуратура счита, че иззетите доказателства обосновават тезата за авторството на престъплението. Освен това, свидетели разказали, че са се снабдявали с марихуана от обвиняемия. Това говори за трайно установените му престъпни навици въпреки младата възраст.

А. Стефанов не се дистанцира от извършеното, признава вината си и е готов да съдейства на разследващите, каза адвокатът му.

Апелативният съд прие, че събраните доказателства обосновават подозрението за съпричастност на обвиняемия към деянието. Макар че няма опасност да се укрие, има реален риск да извърши престъпление. Той се извежда от вида на разследваната престъпна дейност, но и от предходно деяние, също свързано с наркотици. Макар да е реабилиран по право след осъждане за разпространение, същото престъпление е предмет и на настоящото обвинение. Намерените наркотични вещества в дома му правят домашния арест неадекватна мярка. Целите на закона ще бъдат обслужени единствено със задържането под стража на А. Стефанов.

Определението на Апелативен съд – Варна е окончателно.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии