Деца се впуснаха в куп игри по време на дъждовен градски празник за безопасност на движението по пътищата

Дъждовните капки през уикенда не уплашиха децата, които с желание се включиха в Градското състезание по безопасност на движението по пътищата „СветофАРТ“, организирано от Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. На сцена „Раковина“, разделени в няколко отбора, чрез забавни игри и викторини, децата показаха своите знания за правилата на движение по пътя, разпознаваха професии и пътни знаци. Отборите „Арт“ и „Барт“ трябваше бързо да вземат своите решения, като за всеки правилен отговор получаваха точки, които се конвертираха в бонбони. Водещият Димитър Ялнъзов бе подготвил за децата и тематична кръстословица, в която те трябваше да изпишат правилните думи.

Къде се пресича безопасно улицата? Какво означава вдигнатата ръка на регулировчика? Какво трябва да направим, ако топката, с която играем, попадне на пътното платно? Колко вида светофари има? Това бяха само малка част от въпросите, чийто отговори вече със сигурност знаят участниците във „СветофАРТ“.

Децата трябваше да покажат и доза артистичност в игра-пантомима, при която без думи да обяснят на съотборниците си какъв пътен знак им е показан.

В „СветофАРТ“ нямаше победители и победени, защото за всички деца имаше осигурени много награди и подаръци, които те получиха под аплодисментите на всички, които пренебрегнаха лошото време и се забавляваха заедно с участниците.

Изпълнения на солистка от Народен хор „Българче“ и младите възпитаници на танцов ансамбъл „Българче“ допълнително допринесоха за празничното настроение на сцена „Раковина“.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии