Много забавления, вълнуващи предизвикателства и интересни игри очакват децата в Деня на бащата във Военноморския музей

На 11 юни (събота) от 10:00 до 17:00 часа с вход свободен във Военноморския музей ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето. В началото на лятната ваканция децата и техните родители ще могат да се забавляват в Музея, който ще се превърне в арена на увлекателни игри, детски смях и веселие.

Всички малчугани, които искат да станат умели мореплаватели, могат да се запознаят с техниките на ветроходното плаване и да пробват дали им „пасва“ ветроходна лодка тип „Оптимист“ с помощта на спортен клуб „Черно Море Бриз“. Бъдещите моряци ще се научат да връзват най-здравите морски възли, а от Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ ще им покажат как се става добър навигатор.

Заедно с Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ децата ще научат как мореплавателите са се ориентирали само по звездите, ще разберат кое е съзвездието „Кор Кароли“, на което е кръстена яхтата на кап. Георги Георгиев, с която той осъществява първото българско околосветско плаване. Малчуганите ще имат възможността да погледнат към слънцето чрез специалния слънчев телескоп „коронадо“, да изпробват подвижна звездна карта и да разберат как е изглеждало небето в деня и точния час на тяхното раждане.

Училище по роботика „Robopartans“ – Варна, ще покаже как роботите оживяват. Децата и родители ще се състезават с роботи-бойци, ще разберат от какви елементи са изградени малките машини и как се задвижват.

За творческото настроение на малки и големи ще се погрижат дизайнерите от „Хоопо Арт“, които в своята арт работилница ще разкрият как се правят картини и различни декорации от жив скандинавски мъх.

За най-любознателните и ученолюбивите Военноморският музей организира специално пътешествие в морската история, морска читалня и занималня за най-малките – „Нареди морето в пъзел“.

През целия ден всички, които се чувстват съпричастни към опазването на околната среда, могат да донесат  ненужните си пластмасови бутилки и кенчета, които ще бъдат смачкани и изядени от пресата и шишеяда на „Пауър джъмп“.

„Денят на бащата“ е традиционен празник за Националния военноисторически музей, организиран от 2012 г., а тази година се реализира и в неговия филиал – Военноморския музей.

За контакти:

Величка Киндекова – 088 68 68 978

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии