Военноморският музей организира „синя акция“ и детска изложба в подкрепа на опазването на водите и моретата

На 5 юни – Световния ден на околната среда, от 11:00 часа във Военноморския музей ще бъде открита изложбата с детски рисунки „За да има море и утре“. Тя е финалният етап от организирания от ВММ конкурс в подкрепа на опазването на околната среда и Черноморското крайбрежие. Най-добрите творби, селектирани от тричленно жури с председател художникът Димо Миланов, ще получат награди, осигурени от магазините за арт материали „Слънчоглед“, акционерно дружество „Поддържане чистотата на морските води“, рекламна агенция „Уеб идея“ и магазини „Фен зона“.

През целия ден Военноморският музей ще бъде домакин на „синя акция“. Всеки, който донесе ненужните си пластмасови бутилки и кенчета, ще получи картичка с рисунка, участвала в конкурса, и информация за начините за намаляване на потреблението на природните ресурси, ограничаването на отпадъците и тяхното рециклиране. Вредният за морето и околната среда отпадък ще бъде извозен и рециклиран от фирма „Елбимекс“, която също предоставя част от наградите за малките художници. От организацията „Пауър Джъмп“ ще се включат със специални „шишеяд“ и кен преса, благодарение на които по интересен и забавен начин децата ще се учат как да улеснят процеса на възобновяване на суровините.

Военноморският музей очаква всички малки и големи посетители, готови да се включат в инициативата и да поемат отговрността за грижата и опазването на чистота на нашето море и природа.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии