Култовият моноспектакъл „Чамкория“ със Захари Бахаров ще бъде на сцената на Летния театър във Варна на 7 юни

Моноспектакълът „Чамкория“ със Захари Бахаров ще бъде на сцената на Летния театър във Варна на 7 юни. Датата в морската столица е и първата от лятното турне на постановката.

Вече няколко сезона интересът към моноспектакъла е огромен и неслучайно представлението е едно от тези, за които е почти невъзможно да намериш билет. Представяйки пътя на главния герой Бае Славе към Чамкория в края на 20-те години на миналия век, то вади на показ истории, които са актуални и днес.

За брилянтното си изпълнение в „Чамкория“ Захари Бахаров получава най-големите отличия за театрално изкуство в България – „Икар“ и „Аскреер“, за главна мъжка роля. Постановката има и награда за спектакъл „Златен кукерикон“.

Отзивите в медиите след премиерата в края на 2017 година също са недвусмислени.

Чамкория“ е представление, което те стиска за гърлото от мъка и смях и не те пуска до самия край. Публиката, буквално обсадила Театър „199“, изкарва четири пъти на бис Бахаров, чийто герой тази вечер загубва в игрите на късмета“, пише Димитър Стайков за „Площад Славейков“.

Когато на сцената имаме мощен актьор, в голяма степен той отразява и доминиращите нагласи и настроения на публиката – актьорът в случая е като свръхчувствителна антена, която ги улавя, но също така ги усилва и излъчва с по-голяма сила натам, откъдето са дошли.“, е част от коментара на Камелия Николова за „Литературен вестник“.

Билети тук: https://bit.ly/3xk3zbM


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии