Община Варна получи сертификат за дигитално образование

Община Варна получи сертификат за дигитално образование и дигитализиране на процесите в детските градини, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“. Отличието се дава от образователния портал Училища.бг, административна платформа за детските градини – OneBook, за дигитализиране на процесите в детските градини, свързаност между институции и родители и за ефективно управление на и внедряване на информационните и комуникационни технологии.

От ресорната дирекция посочват, че със средства по националната програма „Информационни и комуникационни технологии“ е купен административен софтуер за детските градини.

Програмата дава достъп на Община Варна до административни документи с цел извършване на справки и изпращане на съобщения до директори, учители и родители. За детските градини предимството е бързата и лесна работа с електронен дневник, улеснени административни дейности чрез модул за изготвяне, съхранение и споделяне на документация, споделяне на файлове и ресурси, както и с осигурени възможност за дистанционно обучение. Родителите, от своя страна, имат възможност да наблюдават онлайн отсъствията и постиженията на детето си, неговото портфолио, могат да осъществяват директна комуникация с учители и директор, да се запознават с календара със събития в съответното детско заведение.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии