ИУ – Варна ще бъде домакин на среща между млади учени, бизнеса и администрацията

„Асоциация на младите учени“ ви кани да се включите в изпълнението на проект „Гласът на младите изследователи“, финансиран от програма „Еразъм+“ на ЕС. Проектните дейности ще се състоят на 27 Май в гр. Варна, от 09:30 часа на адрес – Икономически университет – Варна, бул. “Княз Борис I” 77, Варна 9002 Зала: 320, в основната сграда на ИУ-Варна

Целевите групи на проекта са: млади изследователи на възраст между 15-29 години; представители на държавни институции; университети; СТЕМ училища; бизнеса; стартъп общността; гражданския сектор; научни организации и други заинтересовани страни.

Основната цел на проекта е да засили сътрудничеството между младите изследователи в страната, чрез изработване на платформа за дигитално сътрудничество между тях. В проектните дейности се предвиждат модули за изграждане на стимули, насърчаващи младите изследователи да продължат своето кариерно развитие в академичната сфера и възможностите за финансиране на техни проектни идеи.

Чрез ролеви игри, предназначени за участниците, ще се предостави възможност да споделят своите виждания, предложения и идеи за подобряване на възможностите за „правене на наука“ в България.

Ще бъдат разисквани полезни и успешни европейски модели/практики за сътрудничество между държавата, бизнеса, образованието и наука, както и трансфера на иновации и технологии от науката към бизнеса.

Всичките предложения и мнения ще бъдат анализирани и синтезирани във финален доклад, с цел подобряване и усъвършенстване на комуникационния баланс между наука – държава- бизнес. Докладът ще бъде представен пред държавни институции, които са ангажирани с правилното функциониране на този процес – Народно Събрание, Министерството на образованието и науката, Министерството на иновациите и растежа и други заинтересовани страни.

Ако сте на възраст между 15-29 години и искате Вашият глас да бъде чут. Ако искате да сте субект, а не просто обект на политики, то това е Вашата платформа.

Попълнете дигиталната анкетна карта, която ще послужи за подбор на участниците в активностите по проекта.

Линк към дигиталната анкетна карта: https://forms.gle/HCLfnASsYdnzzhyk6

 Телефон за връзка с Асоциация на младите учени: 0887155003, Ралица Тодорова – заместник – председател

ПРОГРАМА:

Лекционен модул и работни ателиета. Дискусия със заинтересовани страни

ЧасовеАктивностиИзползвани методи
09:30 – 10:00Регистрация на участници 
10:00 – 10:10Въведение към проекта и представяне на „Асоциация на младите учени“Устно представяне/ презентиране
10:10 – 11:00Лекционен модул по „Гражданско  образование“

Дискусионни теми:  Трансфер на иновации и добри европейски практики; Финансиране на идеи, проекти по национални и европейски механизми; Кариерно развитие в академичната сфера; Регионални и местни механизми за финансиране на научно-изследователски и иновативни проекти;  Модели на сътрудничество на национално и европейско равнище: образование – бизнес – млади учени

Устно представяне
11:00 – 11:15Интерактивна игра 
11:15 – 12:00Презентационен модул от „Посланиците на добрия пример“ на Асоциация на младите учени.

Въпроси и отговори.

Презентации от страна на ръководители и участници на реализирани научно-изследователски и приложни проекти.
12:00 – 13:30Обедна почивка  
13:30 – 14:30„Работни ателиета по Гражданско образование“ – Работа в екип за анализиране на предизвикателства в образователната  система в България, свързани с развитието на научните изследвания, създаването на иновации и трансфера им в реалния бизнес.Участниците ще бъдат разпределени на групи от по 5-6 човека. Чрез симулации и диалог ще разработят, дебатират и защитят своите предложения.
14:30 – 14:45Минутки за релакс 
14:45 – 15:30Представяне на работата по групи и  дискутиране на идеи.

 

Дискусия, дебат, презентации.
След 15:30Закриване 

27.05.2022 /Петък/

 *Място на провеждане на събитието: гр. Варна, адрес – Икономически университет – Варна, бул. “Княз Борис I” 77, Варна 9002 Зала: 320, в основната сграда на ИУ-Варна

 *Ралица Тодорова, зам. – председател на АМУ: 0887155003


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии