Кметът Иван Портних награди футболен треньор №1 на България Илиан Илиев

В навечерието на Деня на българския спорт – 17 май, кметът на Варна Иван Портних награди с почетен плакет Илиан Илиев, наставник на ФК „Черно море“, който бе избран за футболен треньор №1 на България за 2021 г. На събитието в Община Варна, организирано от дирекция “Спорт”, присъстваха футболисти от ФК “Черно море”, представители на ФК “Спартак”, спортни деятели и общественици.

„Това е вълнуващ момент за варненския спорт и огромно признание към Илиан Илиев. Използвам случая да му благодаря, защото освен победите, които постигна с мъжкия клуб, той дава път и на младите таланти, които стигнаха до националния отбор. Факт е, че в тези трудни времена, когато сме изправени пред огромни предизвикателства във всяка една сфера и в частност в спорта, варненският футбол има подем. Доказателство за това е, че ни предстои да се радваме на възстановеното варненско дерби. Пожелавам на всички много здраве и хубави футболни емоции“, каза кметът Иван Портних.

„Благодаря на кмета, на Община Варна, на всички, които ме уважиха днес и които работиха с мен през миналата година. Това, че аз съм треньор на годината, означава, че и те са работили много – играчите, щабът, персоналът – тази награда е за всички. Важното е, че  успешно се противопоставяме на другите отбори и през това време да даваме шанс на младите. Аз съм израснал в школата на „Черно море“ и знам колко е важно за мен да облека фланелката на този отбор“, каза и Илиан Илиев.

В началото на тази година Илиан Илиев беше избран за най-добър футболен треньор в България за 2021 година, изпреварвайки Стойчо Младенов и Станимир Стоилов. Той е начело на ФК „Черно море“ вече четири години и половина, като това е вторият му период като старши треньор на клуба. Илиев успя да изгради много стабилен отбор, играещ модерен и атрактивен футбол, с който се съобразяват всички водещи клубове у нас. През миналата година „моряците“ играха бараж за класиране в евротурнирите, а през настоящия сезон са в „първата шестица“, като в момента заемат петото място във временното класиране.

Илиан Илиев подари на кмета наградата си – футболната топка, която ще бъде изложена в Музея на спорта в Юнашкия салон във Варна.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии