„Пробация“ за контактно лице, нарушило предписание за карантина

57-годишен мъж от село в община Аксаково бе осъден за нарушаване на мярка, издадена против разпространението на заразна болест по хората – предписание, издадено от РЗИ – Варна, за поставянето му под карантина за срок от 10 дни. Мъжът бил близко контактно лице на потвърден случай на COVID-19 и съгласно предписанието на инспекцията не трябвало да напуска дома си в периода от 22 септември до 1 октомври миналата година. Само 5 дни след поставянето му под карантина той нарушил противоепидемичната мярка. Деянието  е  престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс.

По силата на внесено за разглеждане и одобрено от Районен съд – Варна споразумение,  на подсъдимия бе наложено наказание „пробация“. В продължение на 6 месеца той ще подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител също за срок от 6 месеца.

Подсъдимият признава вината си и е съгласен с параметрите на наложеното със споразумението наказание. Съдебният акт е окончателен.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии