Библиотеката представя изложбата „Вечната книга“

Пътуващата изложба „Вечната книга”, посветена на 150 години от Славейковия превод на Библията, гостува на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” във Варна. Откриването е на 11 май 2022 г. от 10.00 часа в основната сграда на библиотеката, на адрес бул. „Сливница“ №34.

Автори на изложбата са проф. Аксиния Джурова и проф. Вася Велинова, които са предоставили оригинали и снимки на ръкописи и старопечатни книги от архива на Центъра за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев” към СУ „Св. Климент Охридски”, специално заснети кадри от библиотеките на Троянския и Бачковския манастири, както и уникални екземпляри от личната колекция от на проф. Валери Стефанов.

На изложбата ще могат да се видят и книги от специалните колекции на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна. Събитието се организира от неправителствената организация „Извор на бъдеще”, с подкрепата на Центъра за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев”, Института за литература към БАН и Дружеството „АСИ България”. Експозицията може да бъде разгледана до края на месец май.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии