Варненски младежи раздават “Бира за смет” в неделя

Младежите от клуб Ротаракт Варна за пореден път организират специална кампания за почистване на популярни места сред природата край града от събралия се боклук.

Тази година те канят варненци да се включат в почистване на еко пътеката край телевизионната кула (над кв. “Виница”), където е и сборният пункт тази неделя, 15 май от 10 ч.

За всеки събран чувал с боклук се полага награда – студена бира или безалкохолна напитка за децата. Бирата ще бъде сервирана в чаши за многократна употреба, за да се намалят отпадъците.

Искаме да покажем на хората колко боклук се изхвърля на невероятно красиви природни гледки. Важно е да създадем у децата и гражданите чувството на отговорност към природата и навик да почистват, когато веселието сред природата приключи.

Ротаракт Варна ще се погрижи за найлонови чували, ръкавици и студени напитки, разказват организаторите.

Ротаракт (съкратено от „Rotary in action“ ) е хуманитарна организация за младежи над 18 годишна възраст, с официален партньор на Ротари Интернешънъл. Тяхната цел е чрез проекти, насочени към обществото, да отговорят на социалните нужди чрез обединени сила и енергия. Всичко това те правят, докато подобряват лидерските си и комуникационни умения, качества и контакти на базата на общата идея за служба на обществото.

В предишните кампании, с общи усилия през годините ентусиастите са събрали повече от 4 тона отпадъци на красиви места край Варна, много от които са рециклирани.

Инициативата се провежда едновременно и в други избрани градове в страната.

Тук и координатите на сборния пункт.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии