Наградиха доброволци от клубовете по превенция във Варна

Доброволци от училищните превантивни клубове бяха наградени днес на ежегодната церемония в Юнашкия салон. Организатор на събитието е дирекция „Превенции“ към Община Варна.

На 110 младежи получиха грамоти за активна работа в развитието на общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, като десетте най-активни ученици бяха отличени от Иван Портних, кмет на Община Варна. Грамотите бяха връчени от г-н Тодор Иванов, зам.-кмет, и Светлана Коева, директор на дирекция „Превенции“.

На събитието присъстваха директори и ръководители на училищни превантивни клубове от Първа езикова гимназия, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, МГ „Д-р Петър Берон“, СУ за ХНИ „Константин Преславски“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, ПГИ „Д-р Иван Богоров“, ПГТ „Проф. Асен Златаров“ и Професионална техническа гимназия.

Училищните превантивни клубове са постоянна извънкласна организирана форма за осъществяване на превенция на рисковото поведение сред ученици от VIII – XII клас, в проблемни области като използване и разпространение на наркотици и други психоактивни вещества, рисково сексуално общуване, трафик на хора, асоциално поведение и рискове в онлайн пространството. Дейността се реализира по метода „връстници обучават връстници”.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии