Зам.-министър Кръстев: АКСУ осъществява засилен контрол на всички доставчици на социални услуги

„Агенцията за качество на социалните услуги (АКСУ) осъществява засилен контрол на всички доставчици на социални услуги. При направените проверки от началото на 2022 г. са констатирани 6 случая, при които домове за възрастни хора работят без лиценз“. Това съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев в интервю за предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви.

Той посочи, че само за последните по-малко от 12 месеца АКСУ е санкционирала няколко пъти частния доставчик на социални услуги „А-2017“ ЕООД, който управлява дома за стари хора „Свети Георги“ във Варна, в който при пожар загинаха четири души. „Глобите са между 4000 и 7000 лв. Засилените проверки продължават“, увери заместник-министър Кръстев.

Той допълни, че списъкът с лицензираните доставчици на социални услуги е публикуван на интернет страницата на Агенцията за качество на социалните услуги и призова хората да правят проверяват в него дали избрания от тях доставчик отговаря на изискванията на закона.

Заместник-министър Иван Кръстев изтъкна, че в края на този месец се очаква да влезе в сила и нова наредба за качеството на социалните услуги, която да даде още по-ясни критерии по въпроса какви точно трябва да бъдат изискванията към доставчиците, предоставящи различни видове социални услуги.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии