Двама осъдени за извършена в съучастие кражба на автомобилни гуми

Мъж и жена от Варна, съответно на 24 г. и на 26 г., бяха признати за виновни, че в съучастие като съизвършители,  отнели чужди  движими вещи – 4 броя зимни автомобилни гуми и лети джанти, на обща стойност  за над 1300 лв. Кражбата е извършена около полунощ на 17 срещу 18 май миналата година от спрян на неохраняем междублоков паркинг автомобил в квартал „Владиславово“. За осъществяване на престъплението е използвано моторно превозно средство за придвижване и технически средства – автомобилен крик и ключ за джанти.

Въпросната вечер двамата съучастници обиколили с кола квартала, набелязали съответния автомобил, след което с носените от тях инструменти започнали да развиват и демонтират гумите с джантите, една по една. По-късно ги откарали и прехвърлили в колата на подсъдимата, паркирана в крайградска местност. Около месец по-късно двамата били задържани непосредствено след извършването на идентична кражба в Девня.

24-годишният мъж и 26-годишната жена получиха наказания от по 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Наказанията бяха наложени от Варненския районен съд по силата на постигнато в съдебна зала споразумение,  с признание на вината. Причинените имуществени вреди са възстановени. Направените по делото разноски се поемат от подсъдимите.

Съдебният акт е окончателен.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии